glazen salontafel

Glazen Salontafel Design

Als je wat kleiner behuisd bent, is een glazen salontafel design een goede keuze. Glas geeft altijd een ruimtelijke sfeer en neemt visueel gezien minder plaats in, lijkt het wel. Het is licht en meestal glanzend en heel makkelijk schoon te houden. Een glazen salontafel design kan heel goed in een modern en strak interieur, maar sluit eigenlijk wel bij elke stijl aan.

Bij aanschaf van een glazen salontafel design is het heel belangrijk om op de kwaliteit van het glas te letten. Er zijn verschillende soorten glas; gehard / ongehard glas, extra helder glas, keramisch gelakt glas, gesatineerd glas, brute glas en veiligheidsglas. Zeker als je kinderen hebt, is het belangrijk om een glassoort te nemen die tegen een stootje kan, zoals veiligheidsglas.

glazen salontafel

Bij het gebruik van je glazen salontafel design moet je een aantal dingen in het oog houden.

In principe is een glazen tafel net zo sterk als een tafel van ander materiaal, maar toch moet je de tafel nooit en te nimmer gebruiken om op te zitten of als opstapje om bijvoorbeeld een nieuwe lamp in te draaien.

Vermijdt heel hete of koude voorwerpen op het tafelblad te zetten en wees voorzichtig met porseleinen aardewerken en andere krassende voorwerpen, til deze altijd op in plaats van ze te verschuiven anders komen er zeker krassen op het glas.

Combineer je glazen salontafel slim. Kies voor een mooi dienblad zoals hierboven of voor enkele mooie boeken zoals een modern kookboek als deze of een designboek. Kies voor een mooie fauteil met een sobere hoes: jouw tafel is de eyecatcher als je voor klas kiest!