koloniale salontafel

Koloniale salontafel

Koloniale meubelen, de naam zegt het al, stammen uit de koloniale tijd dat de Britten en de Nederlanders op veel plaatsen in De Oost, Afrika en Zuid Amerika aanwezig waren. De koloniale stijl is dus eigenlijk een combinatie van klassiek Europese meubels met oosterse en tropische accenten

Van oorsprong waren deze meubels vooral in een donkere, rode houtkleur zoals donker teak verkrijgbaar. Een koloniale salontafel is dan ook meestal vervaardigd teakhout. Houdt je ook zo van die koloniale sfeer? Dan mag een koloniale salontafel natuurlijk niet in je interieur ontbreken.

Koloniale salontafel, duur?

Koloniale meubelen hebben de naam nogal duur te zijn. Een échte koloniale salontafel is dan ook behoorlijk prijzig; de tafels zijn, als het goed is, antiek en geïmporteerd uit de oorspronkelijke koloniën. Maar een salontafel in koloniale stijl hoeft daarentegen helemaal niet zo duur te zijn.

Een mooie koloniale salontafel van teakhout is net zo mooi en kan veel goedkoper uitvallen. Kijk in ieder geval eerst eens rond op internet om een beetje een eerste indruk te krijgen van de verschillende prijsklassen, houtsoorten e.d. Dan weet je dat, als je echt een tafel gaat kopen, wát je koopt en dat je waar voor je geld krijgt.