salontafel teak

Teakhouten salontafel

Een interieur van teakhout is schitterend en heeft een grote reputatie, maar wat is teakhout eigenlijk? De oorspronkelijke teak komt uit Zuidoost-Azië en dan vooral Java, waar de authentieke huizen van teak gebouwd werden.

Tegenwoordig wordt de teakboom ook op grote schaal aangeplant en geoogst in de tropen. Daarom zijn er vandaag de dag veel verschillende soorten teak; verschillend in kleur, hardheid en gewicht.

Wil je een echt originele teakhouten salontafel, dan praat je over een tafel gemaakt van Javaans hout, veelal afkomstig van traditionele woningen waarvan het hout hergebruikt wordt en die tafels zijn niet goedkoop.

Teakhouten salontafel

Teakhouten salontafel, waar koop je die?

Voor een echte Javaanse teakhouten salontafel moet je dus naar een teakhandelaar die zijn spulletjes uit Java haalt. De andere soorten teak zijn goedkoper en makkelijker verkrijgbaar.

Wat je het best kunt doen is eerst informatie opzoeken op internet en verschillende handelaren om advies vragen. Zo ontdek je vanzelf welke handelaar echte kwaliteit verkoopt en of hij/zij betrouwbaar lijkt.

Vergeet vooral niet de prijzen te vergelijken zodat je niets teveel betaalt. Dat kun je zelf doen door de prijzen op te vragen, maar je kunt ook een vergelijkingssite gebruiken om de prijzen voor een teakhouten salontafel te vergelijken.